en hun cs
Értéket képviselünk


A Lafe’s márka születése:

A mai világban, ahol nagyon sok szintetikus termék kapható a piacon, egy vásárló számára zűrzavaros és frusztráló lehet kiválasztani azokat a termékeket, amelyek ténylegesen természetes és egészséges alapanyagokból készülnek. Lafe Larson, a Lafe's Natural Bodycare (a Lafe természetes testápolás) alapítója felismerte ezt a problémát és létrehozott egy olyan termékcsaládot, melynek tagjai természetesek és valóban egészségesek.

Lafe meglátta, hogy az emberek mindennapjaik során törekszenek arra, hogy kontrollálják az életüket, a testüket és az egészségüket. Küldetésének érezte, hogy felvilágosítást adjon, az egészséges alternatívákról miközben megismerteti a vásárlókkal a szintetikus, kémiai vegyületekből álló termékek hatásait. Tudván, hogy az Anyatermészet mindent biztosít a számunkra, amire szükségünk van, Lafe csakis természetes és bio összetevőket használ, melyek közvetlenül a természetből származnak.

Lafe számára természetes volt az, hogy az emberek figyelmét az egészséges dolgok felé irányítsa, hiszen ezt látta a családjánál is. Gyermekkorában Dél-Dakotában, Lafe édesanyját reumás láz sújtotta. Miután az asszony egészsége veszélyben volt, az egész család életmódját megváltoztatta, és áttért a természetes és bio élelmiszerekre. Az idő múlásával Lafe megértette, hogy miért fontos elkerülni a mesterséges kémiai anyagokat és inkább az egészséges alapanyagokat választotta édesanyja bölcs mondását szem előtt tartva: "ha nem tudod kiejteni, akkor kerüld el." (Lafe édesanyja egyébként, akinek az orvosok azt jósolták, hogy 40 éves koráig fog csak élni, ma már több mint 80 éves és boldogan él.)

Lafe kis gyermek korától kezdve folyamatosan tanult az egészséges életmód előnyeiről. Édesanyja megszállottan olvasta a Prevention (Megelőzés) magazint és gyakran idézett Adele Davis-től is (ismert amerikai táplálékkutató szakember) a gyermekeinek. Édesanyja az egész család számára saját kezűleg készített, egészséges ételeket főzött. „Biztosította, hogy az összes zöldség a hátsó kertből kerül az asztalra, a hús pedig a család farmjáról származott. Minden élőlényt természetes módon nevelt" - emlékszik Lafe. Lafe kézi őrlővel őrölte a gabonát (amit egy helyi farmertől vásároltak) és készítette a teljes kiőrlésű lisztet, amit édesanyja sütéshez-főzéshez használt fel. A kertből származó zöldségeket, teljes kiőrlésű kenyereket és süteményeket fogyasztva Lafe volt az „egyetlen gyerek az egész környéken, aki nem feldolgozott ételeken nőtt fel, mint pl. a chips vagy a szénsavas üdítőitalok”. Így Lafe az egészséges életstílushoz szokott hozzá.

Lafe a karrierje kezdetén a társadalmi rend megváltoztatásáért dolgozott. Munkája részeként az alacsony és átlagos bevétellel rendelkező családokat oktatta a politikai jogaikról. Dolgozott Dél-Dakota, Arkansas, New York and Texas területén, különböző projekteket képviselve. Bár a munkáltatói nagyra értékelték az ötletek és elképzelések értékesítését, Lafe fizetése alacsony volt, és nem volt elég a fiatal család túléléséhez. Lafe eldöntötte, hogy a képességeit egy másik területen fogja kamatoztatni: olyan termékeket fog marketingelni, melyek segítenek az embereknek abban, hogy kontrollálhassák a saját egészségüket és jólétüket.

Az egyre növekvő egészségtudatos mozgalom mellett Lafe elkezdett kínai gyógynövényekkel, illóolajokkal és természetes testápolási termékekkel foglalkozni. 1992-ben 15.000 dolláros családi kölcsönt vette fel, és elindította a Discount Deodorant Stones (Kedvezményes kristály dezodorok) nevű céget, termékpalettáján pedig számos természetes dezodort ajánlott. Ahogy a termékek iránt nőtt a kereslet, Lafe hamarosan felismerte, hogy a legtisztább, legjobb minőségű összetevőkkel a termék sértetlenségét is biztosítja. 1997-ben elindította a saját gyárát - kizárólagosan az USA-ban -, ahol csak természetes, bio összetevőket és parabénektől mentes formulákat használt. A cég folyamatosan növekedett, és rövidesen bejutott a nemzetközi piacra is.
Mára a Lafe's Natural Bodycare több országban és kontinensen biztosít termékeket a fogyasztói számára.